Connect with Us
  • slider background
  • slider background
  • slider background
  • slider background
  • slider background
  • slider background
  1. ITT Controls - Industrial Photo Cell

ITT Controls - Industrial Photo Cell

ITT Controls - Industrial Photo Cell

ITT Controls verkoopt ook fotocellen voor industrieel gebruik. Fotocellen worden vaak gebruikt voor meetinstrumenten in de olie- en gasindustrie.

Fotocellen zijn sensoren die het mogelijk maken om licht te detecteren. Ze zijn erg klein, niet duur, hebben een laag energieverbruik, eenvoudig te gebruiken en zijn slijtvast. Om die reden zijn ze vaak in speelgoed en gadgets te vinden. Ze worden vaak aangeduid als CdS cellen en foto weerstanden.

Fotocellen zijn in feite weerstanden die de resistieve waarde verandert afhankelijk van het hoeveel licht wat schijnt op het oppervlak Ze hebben zeer lage kosten, gemakkelijk in vele maten en specificaties te krijgen, maar zijn zeer onnauwkeurig. Elke fotocel sensor zal zich iets anders gedragen dan andere zelfs als ze uit dezelfde partij komen. Om deze reden moeten ze niet worden gebruikt om te proberen om de precieze lichtniveaus in lux of millicandela bepalen.

Voor de meeste lichtgevoelige toepassingen zoals "Is het licht of donker", "is er iets aan de voorkant van de sensor (dat zou licht te blokkeren)", "is er iets onderbreken van een laserstraal" (break-beam sensoren), of "welke van meerdere sensoren de meest licht die het heeft", zijnfotocellen een goede keuze.

Indien u meer informatie wenst over foto cellen voor industrieel gebruik neem dan contact op met ITT Controls via info@ittcontrols.nl.

Landis & Staefa

ITT Controls levert ook producten en onderdelen van Landis & Staefa. Landis en Staefa is een van de belangrijkste pioniers van Building Technology oplossingen in de wereld. Landis Staefa biedt Smarter Building Solutions en Building Management Systems toegangscontrole, indringerdetectie, CCTV-systemen, noodevacuatiesystemen, HVAC Controls, energie en verlichting controls.

image content

Pactrol

Pactrol Controls, inmiddels onderdeel van Emerson Climate technologies, ontwerpt en fabriceert automatische ontstekingsmechanismen en controle apparaten voor gas- en oliegestookte apparaten zowel voor huishoudelijk als commercieel gebruik. Eerder had Pactrol Controls al White Rodgers ingelijfd. ITT Controls levert producten en onderdelen van Pactrol Controls en White Rodgers.

image content

Honeywell HVAC

ITT Controls levert ook producten en onderdelen van Honeywell. Dit merk welke in de top 100 staat van grootste bedrijven ter wereld is o.a. actief bezig in de markt van olie- gas, raffineren, petrochemicals en biobrandstoffen. Het productengamma van Honeywell is enorm en er is vrijwel geen toepassing waar geen oplossing voor geleverd kan worden.

image content

ITT Jabsco

ITT Controls levert ook producten en onderdelen van Jabsco ITT. Jabsco levert onder andere producten voor de industriele, marine, gezondheidszorg en de voedselindustrie.

image content

Jeavons

ITT Controls levert ook producten en onderdelen van Jeavons.

image content