Connect with Us
  • slider background
  • slider background
  • slider background
  • slider background
  • slider background
  • slider background
  1. ITT Controls - Industrial Photo Cell

ITT Controls - Industrial Photo Cell

ITT Controls - Industrial Photo Cell

ITT Controls verkoopt ook fotocellen voor industrieel gebruik. Fotocellen worden vaak gebruikt voor meetinstrumenten in de olie- en gasindustrie.

Fotocellen zijn sensoren die het mogelijk maken om licht te detecteren. Ze zijn erg klein, niet duur, hebben een laag energieverbruik, eenvoudig te gebruiken en zijn slijtvast. Om die reden zijn ze vaak in speelgoed en gadgets te vinden. Ze worden vaak aangeduid als CdS cellen en foto weerstanden.

Fotocellen zijn in feite weerstanden die de resistieve waarde verandert afhankelijk van het hoeveel licht wat schijnt op het oppervlak Ze hebben zeer lage kosten, gemakkelijk in vele maten en specificaties te krijgen, maar zijn zeer onnauwkeurig. Elke fotocel sensor zal zich iets anders gedragen dan andere zelfs als ze uit dezelfde partij komen. Om deze reden moeten ze niet worden gebruikt om te proberen om de precieze lichtniveaus in lux of millicandela bepalen.

Voor de meeste lichtgevoelige toepassingen zoals "Is het licht of donker", "is er iets aan de voorkant van de sensor (dat zou licht te blokkeren)", "is er iets onderbreken van een laserstraal" (break-beam sensoren), of "welke van meerdere sensoren de meest licht die het heeft", zijnfotocellen een goede keuze.

Indien u meer informatie wenst over foto cellen voor industrieel gebruik neem dan contact op met ITT Controls via info@ittcontrols.nl.

White Rodgers Controls

ITT Controls levert produkten en onderdelen van het merk White Rodgers (Wit Rodgers). White Rodgers is onderdeel van Emerson Climate Technologies. Het bedrijf bestaat inmiddels al 75 jaar. White Rodgers heeft in de jaren 30 een nieuwe type controlesysteem voor temperatuur en koelingtoepassingen ontwikkeld op basis van de principes van de hydraulica.

image content

Fluidics Nozzles

ITT Controls levert onderdelen voor onder andere gas turbine brandstof producten en nozzles van Fluidics Nozzles.

image content

Gastechnic

ITT Controls levert ook producten en onderdelen van Gastechnic. In de petrochemische- en procesindustrie zijn deze producten vaak gebruikt en onmisbaar voor ieder AC/CV onderhoudsbedrijf. Het merk op zich bestaat niet meer maar voor veel producten zijn nog onderdelen verkrijgbaar. ITT Controls kan u hierbij helpen.

image content

Burkert Controls

Voor meet en regeltechniek is Bürkert een van ’s werelds toonaangevende bedrijven. De producten en systemen van Bürkert dekken een groot deel van het betreffende productieproces en worden breed ingezet in tal van toepassingen. Van brouwerijen, laboratoria voor medische technieken tot de ruimtevaart. Bürkert controls komt met buitengewone oplossingen voor bijzondere problemen. We denken continue verder dan de industrie en dit heeft ze gemaakt tot wie ze zijn. Een van de meest toonaangevende fabrikanten op het gebied van meet- en regelsystemen voor vloeistoffen en gassen ter wereld. Dit is dan ook de reden dat Bürkert een belangrijke partner is van ITT Controls. De nadruk wordt gelegd op innovatie en superieure kwaliteit van onze producten. We zijn ongelofelijk flexibel in onze organisatie en processen en bieden complete systeem en applicatie oplossingen die aan specifieke behoeften van de klant voldoen. Voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling stelt Bürkert in staat om met de klant de beste oplossing te vinden zowel vanuit technisch als economisch oogpunt.

image content

Remeha Boilers

Remeha is is al sinds begin jaren 50 actief op het gebied ketels voor centrale verwarming. Naast ketels voor vaste brandstoffen ging Remeha ook over op het fabriceren van atmosferische (staande) gasketels, wandgasketels, HR-ketels, oliegestookte ketels,  gasketels, overdruk ketels en overdrukketels met voorzetbrander voor olie en/of gas. ITT Controls levert produkten en onderdelen van Remeha.

image content